Schouderplus

Onlangs hebben Karin Hemmer en Bas Hassels Mönning, beiden lid van het schoudernetwerk de cursus Schouderplus succesvol behaald. De doelstelling van deze cursus was: ‘Het actualiseren van kennis, inzicht en vaardigheid uit de basiscursus Fysiotherapie bij Schouderklachten met de focus op handelen bij de instabiele en de stijve schouder. Bovendien werd in de schouder plus cursus het niveau van het klinische redeneren bij patiënten met schouder pijn uitgebreid’.

Deelname aan de basis & plus cursus aan de Saxion Hogeschool Enschede (of tezamen als schouder combi cursus) leidt tot de competenties die een voorwaarde zijn voor deelname aan een regionaal schoudernetwerk waarin enerzijds samengewerkt wordt met collega’s die dat al (jaren) doen (aansluiten van kennis en vaardigheden en het op passende wijze communiceren met patiënten en collega’s) en anderzijds met stakeholders zoals de regionale orthopeden (inzicht in de werkwijze van orthopeden, kunnen hanteren van vergelijkbare modellen van klinisch redeneren en dat op passende wijze kunnen communiceren).

Kortom FysioZuid heeft wederom de laatste actuele inzichten in huis om uw schouder effectief en functioneel te behandelen!