Hooikoorts slaat toe

Het lijkt vroeg, maar de hooikoorts slaat alweer toe. Ook in onze regio hebben veel patiënten last. Zij melden zich op dit moment in groten getale bij huisartsen en zorginstellingen. Na een kalme winter is daar de drukte weer flink losgebarsten."Het is de laatste weken inderdaad weer begonnen", zegt allergoloog Anniek Ferket. Boosdoeners nu zijn volgens haar bijvoorbeeld de Els en de Hazelaar. "Die staan al vroeg in bloei."Al deze pollen zorgen voor flinke klachten. "De typische klachten duiken weer op: loopneuzen, niesbuien, last van de ogen", somt Ferket op. "Maar ook het ziektegevoel is er. Alsof mensen moe zijn, griep hebben."

Tips

Er is geen ontkomen aan omdat de pollen door de lucht zweven, "maar je kunt niet binnen blijven.'' Ferket heeft desondanks wel wat tips. "Op warme, winderige dagen kun je het beste de ramen en deuren gesloten houden. Wil je je huis luchten, doe dat dan 's ochtends vroeg. En droog de was binnen, maar niet buiten."

Wie het echt te pakken heeft, kan natuurlijk pilletjes slikken of sprays gebruiken. Die pilletjes maken je soms moe. "Die kun je het beste voor het slapen gaan slikken. Ze werken 24 uur, maar van die vermoeidheidsklachten door die pilletjes ben je af. Je gaat toch slapen."

FysioZuid pakt echter hooikoorts aan!

Als u wilt voorkomen dat u straks rond loopt met niesbuien, hoesten en geïrriteerde ogen a.g.v. hooikoorts is het verstandig om eens na te denken over preventieve stappen die u nu samen met ons kunt maken tegen de ongemakken van hooikoorts.

FysioZuid behandeld preventief hooikoorts middels acupunctuur en kinesiotape (curetape). Acupunctuur is uitermate geschikt als preventief middel, omdat hooikoorts ontstaat door een niet goed werkend afweermechanisme. Hierdoor is het verstandig om al voordat de pollen in de lucht zijn te beginnen met acupunctuur. Tevens werkt acupunctuur goed als behandeling van de acute klachten van hooikoorts. De meeste verzekeraars vergoeden de acupunctuurbehandelingen onder de noemer alternatieve geneeswijzen.

Daarnaast is de afgelopen jaren gebleken dat de aanleg van Kinesiotape (curetape) op de bovenrug de symptomen sterk onderdrukt en super kan bijdragen en de reductie van de symptomen van hooikoorts. Kijk voor meer informatie hierover op de site van Fysiotape/Curetape:  https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/ 

Voor meer informatie over hooikoorts en de behandeling daarvan met acupunctuur en kinesiotape neemt u contact op met FysioZuid.