Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Een hartoperatie of een hartinfarct kan uw leven aardig op z’n kop zetten. Na zo’n gebeurtenis kost het tijd om te herstellen, zowel lichamelijk als mentaal. Dit herstel wordt ook wel hartrevalidatie genoemd.

 

Indicaties voor hartrevalidatie

  • Mensen die in het ziekenhuis hebben gerevalideerd na een hartoperatie of hartinfarct en hiermee onder begeleiding van een fysiotherapeut verder mee willen gaan
  • Mensen die na een hartoperatie of hartinfarct direct in onze praktijk willen revalideren, omdat ze liever niet eerst in het ziekenhuis het revalidatietraject willen volgen
  • Mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten

 

Wat kunt u van de hartrevalidatie verwachten?

Tijdens de hartrevalidatie komen verschillende zaken aan bod. Het programma bestaat uit een trainings- en begeleidingsgedeelte, gericht op:

  • Lichamelijk herstel
  • Wegnemen van eventuele bewegingsangst
  • Lifestyle-management (leefstijlbevordering)
  • Werkhervatting
  • Hervatting sport en/of hobby

 

Hoe ziet de hartrevalidatie eruit?

Voordat begonnen wordt met het trainen, zal er een intake plaatsvinden. Deze intake zal bestaan uit een oriënterend gesprek, gevolgd door enkele metingen en fysieke testen. Doel van de intake is het opstellen van een individueel trainingsdoel en het vaststellen van het beginniveau. Na de intake zal uw fysiotherapeut een trainingsschema opstellen, dat aan uw wensen en fysieke gesteldheid zal voldoen.

Uw fysiotherapeut is aangesloten bij het Hart-Vaat-Long netwerk Twente (HVLnT), dit is een regionale groep fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in het behandelen en begeleiden van patiënten met deze chronische ziekten.

 

Informatie of een afspraak maken

Wilt u meer weten over hartrevalidatie bij FysioZuid of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Dennis Spoolder. U kunt hem bereiken op 0546-820892. 

 

 

Openingstijden

Maandag 07.30 – 21.00 uur
Dinsdag  07.30 – 21.30 uur
Woensdag 07.30 – 22.00 uur
Donderdag   08.00 – 21.00 uur
Vrijdag       07.30 – 17.30 uur
 

Contactgegevens