Fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten

Fysiotherapie bij mensen met een verstandelijke beperking

Heb jij of ken je iemand met een verstandelijke beperking die pijn in de gewrichten of spieren heeft? Moeite heeft met lopen, zitten of liggen? Of vind diegene het moeilijk om z’n evenwicht te bewaren (motoriek)? Kom dan naar FysioZuid. Dit geld zowel voor mensen met een lichte verstandelijke beperking als voor mensen met een matige of een ernstige verstandelijke beperking.  

Onze specialistische fysiotherapeuten weten alles van problemen waar mensen met een verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Zij begrijpen deze doelgroep goed.

De fysiotherapeuten die deze doelgroep behandelen staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van het NVFVG, Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten voor Verstandelijk Gehandicapten.

 

Voor wie is de fysiotherapie bedoeld?

Iedereen met een verstandelijke beperking die last heeft met bewegen, z’n balans of met een ‘normale’ klacht? Neem contact op met FysioZuid. Samen met een fysiotherapeut van FysioZuid wordt dan bekenen wat de klachten zijn en hoe we het best kunnen helpen.

Een fysiotherapeut onderzoekt, begeleidt en behandelt mensen met problemen die te maken hebben met lichaamshouding en beweging. Onze fysiotherapeuten behandelen en begeleiden mensen met een verstandelijke beperking. Kinderen, jongeren en volwassenen. Mensen met een verstandelijke beperking hebben meer kans op problemen met bewegen en met de lichaamshouding in vergelijking met mensen zonder verstandelijke beperking.

Tijdens de intake vindt er eerst een onderzoek plaats. De fysiotherapeut kijkt dan hoe er bewogen wordt. Hij onderzoekt ook de stand, de zithouding en de lighouding. Als het onderzoek klaar is, maakt de fysiotherapeut een behandelplan. Daarin staat hoe er behandeld gaat worden. Meestal worden er ook oefeningen meegegeven. En misschien adviseert de fysiotherapeut dat meer bewegen nodig is, zoals fietsen, lopen of G-Fitness.

 

G-Fitness

FysioZuid biedt ook G-Fitness aan. Voor training onder begeleiding van een fysiotherapeut,  om aan de conditie en kracht te willen werken, is G-Fitness bij FyioZuid geschikt. Kijk ook op http://www.fysiozuid.nl/fitness/g-fitness

 

Hulpmiddelen

Het kan zijn dat er een hulpmiddel nodig is om weer beter en vrijer te kunnen bewegen, zitten of liggen. De fysiotherapeut adviseert hierover of stuurt je gericht door. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn: steunzolen, aangepaste schoenen, (sport)rolstoelen en loophulpmiddelen.

 

Voor meer informatie of een afspraak maken

Wilt u meer informatie over G-Fitness of fysiotherapie bij iemand met een verstandelijke beperking of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Karin Hemmer, Laura Asteleijner of Dennis Spoolder. U kunt ons bereiken op 0546-820892. 

 

Openingstijden

Maandag 07.30 – 21.00 uur
Dinsdag  07.30 – 21.30 uur
Woensdag 07.30 – 22.00 uur
Donderdag   08.00 – 21.00 uur
Vrijdag       07.30 – 17.30 uur
 

Contactgegevens