Acupunctuur

Acupunctuur

Een behandeltherapie die al langere tijd met veel resultaat gebruikt wordt bij FysioZuid, is Acupunctuur. Bij Acupunctuur gaan we uit van de mens als geheel. Zo behandelen we niet alleen de ziekte en de symptomen, maar ook het algemene welbevinden van de patiënt. Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) is een veel toegepaste geneeswijze (vooral in China) waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden. De werking berust op het volgende. In ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten die in balans zijn, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. Op deze manier kan de acupuncturist ervoor zorgen dat de balans hersteld wordt en de patiënt zich weer goed voelt.

 

Voor welke klachten is acupunctuur zinvol?

Acupunctuur kan voor zeer veel verschillende aandoeningen gebruikt worden. Van stress, hoofdpijn, slaapproblemen en vermoeidheid tot moeite met de toilet-gang en alles wat hier tussen ligt. Acupunctuur wordt ook veelvuldig gebruikt voor gewichtsreductie en bij stoppen met roken.

 

Andere vormen van Chinese geneeskunde bij FysioZuid

Chinese Kruiden:        Aandoeningen zoals bovenstaand beschreven behandelen met

                                   verschillende plantaardige of dierlijke extracten.

Moxibustion (Moxa):    Verwarmen van acupunctuurpunten.

Cupping:                     Vacuümtrekken van glazen bollen om blokkades in onderliggende

                                   structuren op te heffen.

Oor-acupunctuur:       Veel gebruikt bij stoppen met roken en afvallen middels acupunctuur.

 

Maak een afspraak

Meer weten over acupunctuur, andere vormen van Chinese geneeskunde of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Wouter Smienk. U kunt hem bereiken op 0546-820892.

 

Openingstijden

Maandag 07.30 – 21.00 uur
Dinsdag  07.30 – 21.30 uur
Woensdag 07.30 – 22.00 uur
Donderdag   08.00 – 21.00 uur
Vrijdag       07.30 – 17.30 uur
 

Contactgegevens