Corona update 20 maart 2020

 

Coronavirus update

Corinavirus update d.d. 20 maart 2020:

Onze vestiging FysioZuid sluit tijdelijk vanwege coronavirus, want uw zorg is onze zorg!

Hoe graag we het ook anders hadden gezien, vandaag hebben we als team FysioZuid en PRNL-Almelo het moeilijke besluit genomen om met ingang van 23 maart t/m sowieso 6 april te stoppen met de fysieke behandelingen bij FysioZuid. Dit betekent dat alle afspraken voor behandeling die in deze periode staan gepland tot nader bericht komen te vervallen. Dat geldt ook voor de niet-urgente thuisbehandelingen.

Maar, je staat er niet alleen voor! De praktijk en onze therapeuten blijven gewoon telefonisch en via de mail bereikbaar. De fysiotherapeuten stappen zoveel mogelijk over op behandeling op afstand door middel van beeldbellen. Dus we zijn en blijven in de buurt.

Bescherming kwetsbare groepen

Als fysiotherapeuten hebben wij meer dan gemiddeld contact met mensen die tot de kwetsbare groepen worden gerekend: ouderen, mensen met hart-, vaat en longaandoeningen, diabetes en/of verminderde weerstand tegen infecties. En dat zijn precies de groepen mensen die op dit moment extra in bescherming genomen moeten worden. De beste manier hiervoor is nu afstand houden om onbegrensde verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Wat betekent dit voor cliënten en patiënten?

Alle individuele afspraken komen vooralsnog tot en met 6 april te vervallen. We blijven wel gewoon telefonisch en via email bereikbaar. In noodgevallen of bij acute klachten kijken we per persoon of behandeling aan huis of in de praktijk mogelijk is. Op dit moment zijn onze fysiotherapeuten al hun patiënten en cliënten aan het bellen om af te stemmen hoe we de komende weken zo goed mogelijk samen verder werken.

Telefonische begeleiding en beeldbellen

Daar waar nodig en er de vraag is maken we in overleg met u gebruik van beeldbellen. Dat doen we bij voorkeur in een beveiligde omgeving via een softwareprogramma (ClickDoc), waarmee we al eerder goede ervaringen hebben opgedaan. Je behandelend fysiotherapeut zal je hierover meer informatie kunnen geven en uitleggen hoe het werkt.  

Blijf in beweging

Blijven bewegen is en blijft van groot belang. Huiswerkprogramma’s met afbeeldingen en bewegende beelden kunnen opgesteld en verstuurd worden door uw fysio en mensen kunnen met hun fysiotherapeut bespreken welke oefeningen voor hen geschikt zijn. 

Vragen? Bel of mail!

Heb je vragen of wil je overleggen met je behandelaar?

Bel ons via tel. nr. 0546-820892 en spreek de voicemail in zodat we terug kunnen bellen of mail naar info@fysiozuid.nl

RIVM

Verder zullen wij als FysioZuid nauwlettend de situatie rondom het coronavirus monitoren en ons laten leiden door het RIVM in deze. Voor meer informatie: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19